Huawei wordt sponsor van Ajax en brengt Wifi naar de Arena

Huawei wordt sponsor van Ajax en brengt Wifi naar de Arena
Huawei, de op twee na grootste smartphonespeler in Nederland, heeft vanmiddag bekend gemaakt dat ze een Official Partner worden van Ajax.

Grootste Wifi-netwerk van Nederland

Naast een partnerovereenkomst van drie jaar, waardoor het Chinese merk zichtbaar aanwezig zal zijn tijdens wedstrijden van Ajax door middel van LED borden, is er ook een vijfjarig technologie-overeenkomst gesloten tussen Huawei, Ajax en de Amsterdam ArenA. Huawei heeft toegezegd dat het de grootste open wireless LAN-infrastructuur van Nederland in het stadion gaat aanleggen.

Naar verwachting kunnen alle bezoekers van de ArenA vanaf begin 2015 het Wifi netwerk gebruiken, dat tijdens wedstrijden van Ajax gratis beschikbaar wordt gesteld. PSV maakte onlangs bekend ook soortgelijke Wifi-plannen te hebben in het Eindhovense Philips-stadion.

Huawei is overigens niet de nieuwe hoofdsponsor van Ajax geworden, zoals de geruchten eerder gingen.

Edwin van der Sar, Chief Marketing Officer bij Ajax, laat het volgende weten over de samenwerking:

“Huawei’s technologische oplossingen zullen ons in staat stellen gratis Wifi te bieden aan onze supporters. Zodat zij de beste voetbalervaring krijgen door bijvoorbeeld direct gedenkwaardige momenten te delen met vrienden tijdens de wedstrijd. Maar ook door de beschikking te krijgen over allerlei extra informatie en nieuws.”

Wat de up- en downloadsnelheid van het Wifi-netwerk in de Arena worden is nog niet bekend.

Nog geen reacties

  1. “Wat de up- en downloadsnelheid van het Wifi-netwerk in de Arena worden is nog niet bekend”

    beroerd… zoals bij elke grote evenementen. 🙂

    Trouwens, Huawei staat toch niet in de top 3 smarthpone fabrikanten van nederland? wereldwijd wel. Of heb ik iets gemist?

  2. Ik ben benieuwd hoeveel/wat voor systemen ze hier voor gaan gebruiken. En waar ze de connection points gaan plaatsen zonder dat ze gesloopt worden na 12 seconden. Ik hoor er graag now wat meer over!

    Verder gaat Huawei echt ongeloofelijk hard, 2 jaar terug kende slechts een enkeling het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *