Huawei’s aankomende P30-reeks krijgt bijzondere camera

Huawie zet in op camera
Zie je dat ding daar, super ver weg? Ik kan het fotograferen met mijn Huawei P30.

Hoewel ik al jaren geen Huawei meer gebruikt, krijg ik het stiekem toch wel een beetje warm van het design van de Huawei P30. Dat het toestel meer kan zijn dan alleen maar mooi, suggereert een lek omtrent de camera module.

Nee, we hebben het niet weer over die lame zelf-georkestreerde lek waaruit bleek dat de P30 Pro een quad-camera kreeg en dat de module van Leica zou zijn.

Een nieuwe lek van het veelal correcte WinFuture onthult dat die betreffende camera-module ook nog eens ontzettend ver zou kunnen zoomen. Sterker nog, Huawei zou maar liefst 10X optische zoom hanteren. Tijdens het MWC 2019 onthulde landgenoot Oppo een technologie waarbij 10X optische zoom mogelijk werd gemaakt. Het is niet duidelijk om het om dezelfde techniek, een vergelijkbaar concept of een geheel zelf ontwikkeld systeem gaat.

Al met al lijkt Huawei (wederom) stevig in te zetten op hun camera-systemen. Of alle modellen – de P30 en de P30 Pro (en eventueel een Lite-versie?) – uitgerust zullen worden met de module voor 10X optische zoom is nog niet bekend. Eigenlijk is alleen zeker dat zo’n beetje alle modellen van dit jaar een Kirin 980-octacore krijgen. Verder zouden er veel verschillen zijn tussen de uitvoeringen; de P30 krijgt bijvoorbeeld een 3,5mm jack terwijl de P30 Pro dat niet krijgt.

Op 26 maart aanstaande onthult Huawei hun nieuwste lijn vlaggenschepen officieel.

Foto @WinFuture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *