Huawei’s Mate 20 snoept verkoop weg van iPhone XR

Auteur: , 6 Reacties
Ouch!

Het gaat niet goed met de iPhone XR en dat is de schuld van de Chinezen...

Het gaat niet uitzonderlijk goed met Apple’s budget iPhone, de iPhone XR. Eerder deze week werd bekend hoeveel eenheden Apple ongeveer van de iPhone XR wist te (gaan) verkopen, en dat viel behoorlijk tegen. Nu stelt doorgewinterde analist Ming-Chi Kuo dat het niets te maken heeft met (volgens recensenten) de solide kwaliteit voor een redelijke prijs. Neen, Huawei is de schuldige.

De Mate 20-serie en de nieuwe iPhones werden binnen een paar weken van elkaar gelanceerd en hoewel echte Apple-fans zich niets van de verschillen aantrekken, hebben veel neutrale consumenten gekozen voor de goedkopere Huawei’s. Afgezien van de Verenigde Staten (waar Huawei totaal geen voet aan de grond krijgt) is Huawei sterk aan het concurreren met Apple en dat merkt het Amerikaanse bedrijf volgens de analist aan de verkoopcijfers.

Het is een turbulente tijd voor Apple, want de laatste weken is het aandeel van Steve Jobs’ nalatenschap alleen maar aan het kelderen. Dat heeft onder andere te maken met twee extreme hardware-bugs die het display en de harde schijf van respectievelijk de iPhone X en MacBook Pro kapot zouden laten gaan.

Die neerwaartse trend op de aandelenbeurs werd overigens in gang gezet door een doelbewuste keuze van Apple. Het bedrijf gaat voortaan namelijk de verkoopcijfers van haar toestellen niet meer publiekelijk bekend maken. Het is slechts speculatie, maar wellicht dat de tegenvallende iPhone XR-cijfers daar iets mee te maken hebben gehad.

Hoe dan ook, kennelijk werkt Huawei’s snoeiharde marketingcampagne in combinatie met de fantastische prijs-kwaliteit-verhouding; de Chinezen stootten eerder dit jaar Apple al naar de bronze medaille op het gebied van meest verkochte toestellen. (via iPhonehacks)6 reacties

Apple = over geprijsde rommel, ik begrijp niet dat daar tegenwoordig nog mensen intrappen, er zijn tegenwoordig ZOVEEL mooie en goede telefoons te koop voor nog minder dan de helft van zo’n “status lookalike”telefoon.
Mijn advies koop een goedkope chinees, of je houd ervan om flink genaaid te worden door dit tanende bedrijf!
@pawarana: Niet helemaal waar …
Als het OS je niet boeit dan heb je 100% gelijk.
Met Android kan je het zo gek maken als jezelf wilt en je kunt iedere 2 maanden een nieuwe smartphone kopen met weer andere looks/features. Je kan het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt en er zijn op ieder moment ongeveer 100 smaken.

Als je persee IOS wilt omdat je vast zit in dat eco systeem dan heb je gewoon GEEN opties.
Sommigen willen graag ermee blijven werken omdat het vertrouwd is en ze andere Apple producten hebben.
@turbobrick: eco systeem = een hele vreemde benaming.
Je bedoeld zeker een penitentiaire inrichting, waar het afgeladen is met lemmings, die een nacht voor de deur in een rijtje gaan liggen als die hebben gehoord dat er een nieuwe afdeling wordt geopend met nog meer idioten, en denken dat het leven daar beter is…
@pawarana: Beetje flauw.
Net zoals Android van Google is en alles van Google lekker onderling werkt heeft Apple dat ook.
Ik ben absoluut geen Apple Fanboy en dat weet je maar we moeten het wel realistisch houden.
Apple heeft zo hier en daar zijn pluspunten en mensen die Al meerdere Apple producten hebben genieten dan van wat extra gemak hier en daar.

Voor mij is een Iphone veels te beperkt maar ik ben een grote fan van de ipad. Android tablets hebben geen dedicated software en dat is een GROOT manco alhoewel de specs hier en daar soms best goed zijn en op sommige vlakken zelfs beter.
@turbobrick: Overigens ben ik qua computer gewoon een Windows man. Vind Mac OS ook te beperkt en mijn workflow is gewoon niet optimaal met een Mac. ChromeOS vind ik helemaal niks, extreem beperkt.

Kortom, ik kies wat voor mij het beste werkt en ben loyaal aan NIKS en NIEMAND want ik moet gewoon alles zelf betalen.

Kortom:’

– Smartphone 100% Android
– Tablet 100% IOS
– Computer 100% Windows
@turbobrick: ik behoor tot die laatste categorie. Android heeft een hoop functies en dat valt niet te ontkennen. Maar ik vond het gewoon geen fijn systeem. En ik vind de MacBook beter dan andere laptops in zijn prijsklasse (wat voor de Air niet eens een belachelijk hoge prijsklasse is) dus dat past ook gewoon beter erbij. Ook weiger ik om de iPhone X of Xs voor 1000+ euro te kopen en de 8 en 8 Plus zijn gedaald naar een wat reëlere prijs.

Ik vind het een beetje jammer dat ik ineens onder de categorie kuddedier wordt geplaatst omdat ik een telefoon wil die voor mij werkt als een telefoon. Het is toch het device wat je het meest gebruikt. Alles afgewogen, zelfs mijn ervaring, is dat gewoon een iPhone die beter werkt. Er zijn kuddedieren maar er zijn genoeg mensen die denken zoals ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).