Huh, deze digitale camera heeft geen scherm

Huh?
Eh, Leica, een van de handige dingen van digitaal fotograferen is toch het schermpje?

Sinds we ergens begin deze eeuw allemaal overstapten op een digitaal fototoestel zijn we gewend dat er een klein/groot schermpje achterop de camera zit. Er zijn zelfs camera’s waar de zoeker zelfs niet meer op zit, zo handig is het schermpje.

Maar toch zijn er blijkbaar mensen die geen schermpje willen, althans dat denkt Leica. Want die fabrikant van high-end camera’s heeft besloten om het scherm te ditchen. En dat is vreemd, want de camera kost €6.050, dus het is niet om geld te besparen.

De Duitsers willen daarmee de lol en spanning terugbrengen. Say what? Ja, echt dat zeggen ze. Doordat je niet en route even je foto’s kan checken is het nog maar wachten of hij gelukt is.

De Leica M-D (Typ 262) heeft dus geen scherm, maar heeft wel een 24 megapixel CMOS sensor, waarmee je alleen foto’s kunt maken. Videootjes kun je vergeten, maar goed, wie €6k uitgeeft aan een fototoestel heeft vast nog wel wat geld liggen voor een videocamera. Op de plek van het scherm heeft Leica een ISO instelwieltje gezet. Kun je mooie plaatjes van je eten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *