Huh? Er is een Nokia 1100 met Android 5.0 gespot

Huh? Er is een Nokia 1100 met Android 5.0 gespot
*Kijkt naar kalender en ziet dat 1 april al verdacht dichtbij is*

Nadat Nokia’s telefoondivisie in handen van Microsoft kwam werd het pijnlijk duidelijk: er komen geen Nokia-telefoons meer. Althans, niet voor 2016, want in de onderhandelingen heeft Microsoft afgedongen dat het restant van Nokia, dat niet werd overgenomen, zich tot die tijd niet zou toeleggen op telefoons.

Over tablets werd blijkbaar niets gezegd, want onlangs presenteerde Nokia in samenwerking met Focsonn de N1 tablet. Vandaag stuitte PhoneArena op nog iets bijzonders. Benchmarkresultaten van een Nokia 1100, draaiend op een 1.3 GHz MT6582 processor en uitgerust met een 720p display, 512MB werkgeheugen en Android 5.0 als besturingssysteem.

Daarmee dringt de vraag zich op of Nokia de 1100 nieuw leven inblaast. De 1100 was dé telefoonhit van 2003 en wordt nog steeds aangemerkt als de meestverkochte telefoon ter wereld. Uiteraard zal Nokia een hedendaagse interpretatie van de 100 maken, mócht er daadwerkelijk een nieuwe variant komen. Afgaande op de specs uit de benchmark zou het nu een midrange Android-toestel worden.

We zijn benieuwd. Heeft Nokia daadwerkelijk de ambitie om een Android-telefoon uit te brengen (november vorig jaar werd dat door directeur Rajeev Suri nog ontkend) of is deze benchmark entry gewoon een hoax? We hopen stiekem op het eerste, maar houden sterk rekening met het laatste.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *