Huis Ten Bosch-hotel in Japan krijgt robots als personeel

Hen-Na-Hotel
Een op Nederland gebaseerd pretpark in Japan krijgt een hotel waarin het personeel bestaat uit robots die allerlei talen spreken en je tassen dragen.

Het Henn-na Hotel in het Huis Ten Bosch-pretpark in Japan krijgt tien mechanische medewerkers die oogcontact maken, lichaamstaal registreren en vloeiend Japans, Koreaans, Chinees en Engels spreken. Ze kunnen gasten inchecken, bagage dragen, koffie zetten en hotelkamers schoonmaken.

Hen-Na-Hotel

High-tech kamers
Voorlopig wordt het robot-personeel nog bijgestaan door mensen van vlees en bloed, maar als het aan de hoteleigenaar ligt, bestaat in de toekomst 90 procent van het personeel uit robots.

Naast de geavanceerde robots zijn er ook nog een aantal high-tech snufjes aanwezig in het hotel. Zo kunnen gasten hun kamers openen met gezichtsherkenning, en de temperatuur in de kamers wordt aangepast aan de hand van de lichaamstemperatuur van de personen die er in aanwezig zijn.

Dit klinkt op het eerste gehoor als verre toekomstmuziek, maar niets in minder waar. Op 17 juli opent het hotel haar deuren, en heeft het 72 kamers die je vanaf 60 dollar per nacht kunt huren. De robots zien er alleen nog wel een beetje creepy uit:

Hotelrobot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *