Huizenverkoop in Bitcoin neemt in populariteit toe

Bitcoin
Wat nou dollars of euro’s.

Het komt steeds vaker voor dat huizen in cryptocurrency worden verkocht. In Nederland is hier nog geen sprake van, maar in de Verenigde Staten zijn ze op dat gebied al een stukje verder.

Een ruime woning met vijf slaapkamers staat momenteel in Westport, Connecticut te koop voor twee miljoen dollar óf 250 Bitcoin. Betalen in Ethereum kan ook. Dan moet je 3.030 Ether op tafel gooien. De eigenaar van de woning is tevens de makelaar. De makelaar gebruikt cryptocurrency om nieuwe kopers aan te trekken. Ondanks het feit dat de Bitcoin in prijs is gekelderd staan er duizenden huizen te koop die kunnen worden afgerekend met de cryptomunt.

Het is niet alleen een stunt. Er zijn mensen die daadwerkelijk woningen aanschaffen met Bitcoin. Zo werd vorig jaar herfst een woning in Austin gekocht met de munt en twee appartementen in New York City met een waarde van 800.000 dollar en 1,5 miljoen dollar werden tevens gekocht met Bitcoin. Een makelaar uit Florida zei te verwachten dat minimaal 25 procent van de verkopen met cryptocurrency worden betaald in de komende vijf jaar. (via Buzzfeed)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *