Humeur op Facebook blijkt besmettelijk te zijn

Humeur op Facebook werkt besmettelijk
Klagen op Facebook kunnen we in Nederland als de beste. Gelukkig bestaat de dislike-knop nog niet, anders werden we misschien nog chagrijniger met zijn allen.

In een recent onderzoek naar het humeur op Facebook kwamen onderzoekers tot een interessante conlusie: een negatief bericht zorgt bij vrienden voor nog eens 1,29 extra negatieve berichten. Gelukkig ligt de verhouding bij positieve berichten hoger: een vrolijke post levert gemiddeld 1,75 extra positieve berichten op.

De onderzoekers namen een regenachtige dag in New York als uitgangspunt. Tijdens deze dag werden er 1500 extra negatieve berichten door New Yorkse Facebookers geplaatst. Door vrienden die in een andere stad wonen (waar het niet regende) werden 700 extra negatieve reacties geplaatst.

Iets zegt me dat deze cijfers in Nederland nog wel eens hoger uit kunnen vallen. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat we het hier weer ’te heet vinden om iets te doen’ en dat het ’te licht is om te kunnen slapen’.

Eén reactie

  1. Droeftoeter deel en zeik accounts noem ik mensen/facebook accounthouders die dat doen. Klagen en onzin meuk delen op hun facebook. Nooit eens wat leuks te melden of te delen. Die accounts worden ook uit mijn “vrienden lijst” geruimd zodra ze beginnen te droeftoeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *