Hush oordopjes laten alleen smartphonegeluiden door

Hush-koptelefoon
Oordopjes indoen als je gaat slapen kan heel fijn zijn, al loop je wel het gevaar dat je hierdoor door de wekker heen slaapt. Hush lost dit probleem op door specifieke smartphonegeluiden (waaronder je wekker) door te laten.

Deze slimme oordopjes werken samen met een app voor iOS en Android, zodat je met een gerust hart kunt gaan slapen in complete stilte. Alleen als je een belangrijk bericht krijgt of als je wekker afgaat stuurt de app het geluid door naar de oordopjes, wat in feite ook oortelefoontjes zijn.

Dilemma
De makers kwamen op het idee van Hush toen ze een dilemma ontdekten: het is fijn om in complete rust en stilte te kunnen slapen, maar sommige geluiden moet je nu eenmaal horen. Daarom maakten ze draadloze oortelefoontjes die omgeven zijn door een bepaald soort schuim, die in samenwerking met de in-ear oordopjes tot 70 decibel aan geluid tegenhouden. Handig dus als je in een vliegtuig of de trein zit, of gewoon het gesnurk van je partner buiten wilt sluiten.

Het team achter Hush ziet hun oordopjes echter eerder als een wearable dan een simpel setje oorplugs. “Hush is een slaap-wearable die het probleem van herrie bij de kern aanpakt, zonder de gebruiker af te sluiten van zijn of haar smartphone”, aldus de makers van Hush. Dat er een publiek voor is bewijst de Kickstartercampagne van Hush, die met drie weken te gaan haar doel van 100.000 dollar al ruimschoots overschreden heeft met een bedrag dat op het moment van schrijven al boven de 300.000 dollar zit.

Zelf bestellen
Je kunt dus nog steeds meedoen met de crowdfundingcampagne, waarbij je met een donatie van 115 dollar je eigen setje Hush-oortelefoontjes thuisgestuurd krijgt in mei 2015. In juni worden ze officieel op de markt gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *