Huawei Ascend P6: dunne smartphone met dikke specs

Roerstaafje-functionaliteit niet bevestigd door Huwei
Huawei had deze al een tijdje in de pipeline zitten, maar in Londen is de Huawei Ascend P6 eindelijk geïntroduceerd.

Onmiddellijk valt op hoe dun de telefoon is. Met 6,18 mm is deze een stuk dunner dan bijvoorbeeld de iPhone 5 (7,6mm) of de HTC One (7.8mm). De telefoon weegt 120 gram, minder dan de concurrentie.

Maar denk niet dat de Chinezen dan beknibbeld hebben op snelheid. Met een 1.5 GHz processor en 2 GB RAM-geheugen is de telefoon meer dan adequaat uitgerust om het meegeleverde Android 4.2.2 te draaien. Het scherm is met 4,7 inch en 1280×720 pixels vrij fors te noemen, en de 8GB interne opslag is eventueel nog uit te breiden met maximaal 32GB aan MicroSD-kaartjes.

Achterop de telefoon zit een 8 megapixel camera, en voorop zit een 5 megapixel exemplaar voor alle selfies. Dit alles wordt aangedreven door een 2000 MAh accu, wat volgens Huawei een bovengemiddelde batterijduur moet opleveren.

Zelf proberen? De telefoon is vanaf juli in Europa te krijgen in het zwart, wit, of roze. Het toestel zal rond 450 euro gaan kosten.
[lg_folder folder=”Huawei/Ascend_P6/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

9 reacties

  1. De star B943 is ook zo’n Chinese smartphone met een quad-core maar ik ken niet zo veel van die dingen en al evenmin va android. Ik overweeg van deze te kopen maar zit nog met een aantal vragen, de star B943 wordt geleverd met Android 4.1.2, kun je dan upgraden naar 4.2? In de reviews op youtube zie je ook wanneer je iets opzoekt in google dat er eerst nog 2 Chinese links staan, kun je deze wegdoen ofzo? Er staan ook standaard apps op met een Chinese naam, zijn deze te verwijderen zonder gevolgen? Ik heb al op internet rondgevraagd maar niemand geeft mij een echt duidelijk antwoord. Hopelijk weet hier iemand iets meer hierover en ik ben waarschijnlijk niet de enige Android-noob die wil overstappen.

    Robin

    • @mednasonic: De 4.2 update komt wanneer de fabrikant hem doorgeeft, da’s het nadeel van Android met een skin er over. Het zou dus kunnen dat die update gewoon niet komt, maar ik kan het je niet met zekerheid zeggen. De standaard apps zullen wel verwijderd kunnen worden als ze niet noodzakelijk zijn en niet in het Engels weergegeven kunnen worden. Van Google zullen er wel zoekinstellingen zijn, alhoewel ik het niet zeker ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *