Hybrid Play verandert speeltoestellen in gamecontrollers

Auteur: , 1 Reactie
Hybrid-Play

Deze vernuftige klem combineert gamen en buitenspelen, zodat het voor kinderen geen straf meer is om hun spelcomputer of tablet in te ruilen voor een schommel.

Videogames zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld, dus als bezorgde ouder kun je er maar beter mee leren omgaan. De Hybrid Play is dan ook een prima hulpmiddel om kinderen weer de speeltoestellen in te krijgen, zonder dat ze het gevoel hebben dat ze hun games missen: de felgekleurde klem combineert namelijk de fysieke als digitale wereld met elkaar.

Bewegingssensor
In de klem zit een bewegingssensor ingebouwd, die op ieder bekend speeltoestel te bevestigen is. In feite is het dezelfde sensor die in de meeste smartphones te vinden is, zodat het apparaat weet wanneer het gekanteld wordt of ondersteboven hangt. Daarnaast zorgt een Arduino voor de rekenkracht, en wordt er een Bluetoothsignaal naar een mobiel apparaat gestuurd.

Hybrid-Play-Klem

Terwijl kinderen om beurten aan speeltoestellen hangen, kan één kind de spelletjes bekijken op een smartphone of tabletscherm waar een speciale Hybrid Play-app op draait. Hierbij wordt volgens de makers van de Hybrid Play samenwerking aangemoedigd. Zo zul je zo hard mogelijk moeten schommelen om een level uit te spelen, of harder moeten ronddraaien om de hoogste score weg te zetten.

Hybrid Play zit op dit moment nog in de Indiegogo-fase, waarbij het team een bedrag van 140.000 dollar probeert op te halen. Met nog 37 dagen te gaan zitten ze al op zeven procent, al hebben ze nog een lange weg te gaan. Voor een donatie van 99 dollar krijg je een vroege versie thuisgestuurd. Techneuten kunnen voor 14 dollar de bouwtekeningen downloaden, zodat ze hem zelf in elkaar kunnen zetten.1 reactie

Ik denk eerder dat dit vooral ruziemaken over wie de telefoon mag hebben wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).