Hype train begint te rollen: Nieuwe Diablo-game in de maak

Auteur: , Geen reacties
Diablo is een beast!

De klassieker komt hopelijk volgend jaar nog terug in een nieuw jasje.

Al sinds de release van Diablo III in 2012 wachten fans op meer van hetzelfde. De hardcore dungeon crawler RPG van ontwikkelaar Blizzard heeft een ontzettend solide fanbase en hoewel de game stiekem al ontzettend oud zijn, is de herspeelbaarheid van de serie ongekend. Langzaam begint de hype train te rollen voor een volgend Diablo project. Neen, voor meerdere projecten!

In de onderstaande video onthult Community Manager Brandy Camel dat Blizzard Entertainment inderdaad aan meerdere Diablo-projecten werkt. Dat is ongetwijfeld goed nieuws voor fans en bevestigd nieuws van begin juni. Toen kwam er een vacature online voor een positie binnen het Blizzard-team, gericht op een Diablo-project.

Nu, voordat de hypetrein recht naar Diablo IV-city rijdt, moet je je bedenken dat er een hoop andere projecten in de maakt kunnen zijn, waar zelfs een doorgewinterde Diablo-fan niet per se warm van wordt. Zo zit er waarschijnlijk een port van Diablo III naar de Switch aan te komen en wellicht worden de eerste en tweede Diablo geremastered. In het ergste geval zijn ze zelfs bezig met een Mobile versie!

Diablo en Diablo II kwamen respectievelijk in 1996 en 2000 uit terwijl beide games een jaar na release één DLC/expansion kregen. Diablo III kwam twaalf jaar na de release van zijn voorganger en werd in 2014 en 2017 verrijkt met DLC. Kortom, het is ‘slechts’ 6 jaar geleden sinds de release van het laatste hoofddeel en er is pas een expansion uitgekomen.

Verwacht begin november meer nieuws, want dan vindt Blizzcon – Blizzards eigen conferentie – weer plaats. Hier zal in het ergste geval Diablo Mobile en in het beste geval Diablo IV worden aangekondigd.

Tot die tijd lees je in dit artikel alles over Candy Crush en hoe die game honderden miljoenen voor Activision Blizzard opleverde. Ook schreef ik hier over 3 sociale multiplayer features die iedere online game zou moeten overnemen. En als je tot slot toch al lekker nostalgisch bent door oude Blizzard-games, dan check je hier hoe je Starcraft gratis downloadt.

Foto @BlizzardEntertainmentEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).