Hyperloop van Elon Musk uitgelegd in infographic

Hyperloop van Elon Musk uitgelegd in infographic
Uit frustratie over de aangekondigde hogesnelheidslijn in Californië die volgens Elon Musk té duur en té langzaam is, bedacht de ondernemer tussen de bedrijven door – hij is CEO van zowel SpaceX als Tesla – de Hyperloop. Morgen maakt hij deze plannen definitief wereldkundig, en dit is wat we al weten.

Buizenpost

De Hyperloop is in feite een gigantische buis waar capsules met passagiers op een buizenpostachtige manier doorheen worden geschoten. Het zou de reistijd tussen Los Angeles en San Francisco kunnen verkorten tot 30 minuten. Hij omschreef het ooit als “een kruising tussen de Concorde, een airhockey-tafel en een rail gun.” Omdat er bijna geen frictie zal zijn door een magnetisch veld onder de capsules, is het mogelijk om snelheden van bijna 1.000 km/u te halen. Alleen het aantal g-krachten dat een mens kan verwerken lijkt een afremmende factor te zijn, want zelfs het energievraagstuk is geen issue: een Hyperloop kan in theorie ‘gevoed’ worden door zonnepanelen.

Geen interesse

Overigens heeft Musk aangegeven dat hij zelf geen tijd heeft om deze vijfde manier van transport zelf in de markt te zetten. Het zal dus een open source-project worden waar andere mee mogen spelen. Bekijk de infographic HIER in het groot. (via GoCompare)

Hyperloop van Elon Musk - infographic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *