Deze elektrische step van Hyundai kost geen stroom [video]

Auteur: , 17 Reacties
Deze elektrische step van Hyundai kost geen stroom [video]

Toch is het even opletten voordat je aanschaf overweegt.

Naast de welbekende auto’s produceert Hyundai ook steeds meer robotica en andere slimmigheden. Vandaag maakte het merk bekend dat zij ook het prototype af hebben om vervoer voor die ‘the first/last mile’ aan te beiden. Dit is een vakterm voor problemen die mensen hebben om de eerste of laatste kilometer(s) van en naar de auto of het openbaar vervoer af te leggen. Tijdens CES 2017 toonden zij al een voorproefje van een elektrische step en vandaag lanceerden zij het prototype van hun opvouwbare elektrische step.

hyundai-elektrische-step-ingevouwen-uitgevouwen

Het opvallende van deze elektrische step is dat deze achterwielaandrijving heeft. Hierdoor wordt het motorgewicht naar achteren geplaatst en dit maakt de step veiliger en stabieler. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om de voorvork te voorzien van vering. Zo kun je de step ook op ruwer terrein gebruiken. Verder is de elektrische step uiteraard voorzien van voor- en achterlicht.

Wat de step verder uniek maakt is dat deze te koppelen is met toekomstige Hyundai-auto’s. Bovendien laadt hij zich dan op met de energie die tijdens het rijden met de auto oplaadt.

De elektrische step heeft een 7 Ah lithium-ion-batterijbatterij. Hiermee behaalt de step een topsnelheid van 20 kilometer per uur. Ook kan hij op een batterij 20 kilometer afleggen. Met het regeneratief remsysteem hoopt Hyundai de actieradius met dezelfde batterij met 10% te vergroten. De step is in te vouwen, oogt handzaam en door het gewicht van slechts 7.7 kilo tamelijk draagbaar.

Hyundai-elektrische-step-handzaam

Zoals aangegeven betreft het hier een prototype. Het is dus nog niet bekend wat de step gaat kosten en wanneer jij op kunt stappen. Misschien is dat maar goed ook, want in beginsel zijn deze scooters in Nederland illegaal. Zoals wij eerder beschreven zijn er wel mogelijkheden om de scooter legaal op de markt te krijgen, maar of Hyundai daarvoor gaat is de vraag.

Je kunt hieronder bekijken hoe het zou moeten zijn, dat rijden op een e-scooter van Hyundai.

Ben jij benieuwd tot welke bizarre robotica Hyundai nog meer in staat is? Check dan dit bericht maar.17 reacties

Ziet er lekker stabiel uit zo met van die glibberige-slof-sandaal-kortpittige-hakslippers op zo’n klein glibberig oppervlak.
Doe mij dan maar een fiets. Dan kan je nog zitten.
@dutchdriftking: Als je een vouwfiets weet die zo klein op te vouwen is als dit ding dan houd ik me aanbevolen.
Tandarts wrijft al in zn handjes…
Tof ding. Zal in Nederland wel verboden worden.
@tttijn: Dat zijn ze al
RWD, driften!!
Normaal val ik er niet zo over, maar deze titel is ech clickbait… “kost geen stroom” Verder nutteloos want in Nederland niet toegestaan op de openbare weg.
@sirprize: Het schijnt dat anders de 7 views niet worden gehaald op apparata.
@donotfeed: lol!
Met zulke kleine wieltjes lig je bij ieder richeltje op je plaat.
@langejohn: jij hebt vast geen kinderen! Die knallen met een noodtempo overal door- en overheen met die stepjes. Dus wij als weldenkende volwassenen moeten dat ook kunnen 🤪
@bobje: Die hebben ook een iets lager zwaartepunt en zijn minder zwaar
@langejohn: tramrails FTW! En verder wat @geelbarrel al zegt: de tandarts wrijft zich al in z’n handjes…
Ik vind het concept van een fiets ook nog niet zo’n slecht idee.
Bijzonder armpje heeft dat vrouwtje, keurig gephotoshopt! 💪
Vering in de voorvork voor ‘ruw terrein’, en dan zo’n kleine wieltjes. Zo blijf je achter ieder kiezeltje hangen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).