Hyves is terug en heet nu Hyven

Hyven
Pure nostalgie!

Het originele Hyves werd opgericht in 2004 en had op het hoogtepunt meer dan 10 miljoen gebruikers. In de landen om ons heen werd Facebook steeds populairder, maar die trend kwam in Nederland wat later op gang. De Telegraaf (TMG) was zo stom om de site toch over te nemen, terwijl iedereen al zag dat Hyves de strijd met andere sociale media niet zou winnen.

Maandag 2 december 2013 werd Hyves officieel begraven. Nu, 4,5 jaar later, is er eindelijk een soort revival. Sinds Facebook onder vuur kwam te liggen verschenen er overal berichten en pogingen dat het fenomenale Hyves terug moest komen. Dat was toevallig, want de makers van Hyven.nl hadden dat plan al sinds 2017 op de plank liggen. Het is dus niet gebouwd door de eigenaren van het ‘echte Hyves’, dat is immers nog steeds in handen van TMG. De url hyves.nl verwijst op dit moment door naar hyvesgames.nl. Op Hyves waren namelijk allerlei spellen beschikbaar, tegenwoordig zijn deze spellen ondergebracht bij Hyves Games.

We hebben de nieuwe site een paar keer gerefreshed en het lijkt aardig aan te slaan, er worden telkens nieuwe gebruikers getoond. Het zou dus nog best eens kunnen werken!

UPDATE: de site werd al binnen enkele uren gehackt. Hackers konden eenvoudig inloggegevens stelen, tevens liet men alle links op Hyven.nl doorverwijzen naar een pornowebsite.

Nog geen reacties

  1. Maar dat is toch common sense. Als iemand “voor de lol/nostalgie” een soort Hyves website online gooit dat er 0.0 security zit en je gewoon geen account op zo een website moet aanmaken…. Vooral wanneer zoiets gehyped wordt door de media weet je dat hackers er snel een slag zullen slaan om het neer te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *