IBM werkt voor leger VS aan chip die zichzelf vernietigt

Explosies
DARPA, wat staat voor Defense Advanced Research Projects Agency, is de tech-tak van het Amerikaanse leger. DARPA heeft aan IBM gevraagd om een chip te ontwikkelen die zichzelf kan vernietigen.

In het kader van het project “Vanishing Programmable Resources” is het Amerikaanse leger op zoek naar een oplossing die voorkomt dat Amerikaanse technologie, informatie en intellectueel eigendom in de verkeerde handen valt. Mochten vijanden toch apparatuur van het Amerikaanse leger in handen krijgen, dan moet deze zichzelf kunnen vernietigen middels een eenvoudig seintje op afstand.

Hoewel het wellicht erg effectief zou zijn, moet je niet denken aan explosies zoals op bovenstaande foto. IBM heeft op papier al een idee hoe men dit wil aanpakken. DARPA heeft aan IBM 3,5 miljoen betaald om het concept uit te werken.

IBM wil chips voorzien van een gespannen glazen onderlaag die middels een impuls uit elkaar kan spatten waarna de chip uiteenvalt in silicium en zand. De impuls kan afkomstig zijn van een reactieve metaallaag of een andere ontsteker die reageert op radiogolven. (via: zdnet)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *