Iconische Russar groothoeklens opnieuw in de verkoop

Iconische Russar groothoeklens opnieuw in de verkoop
Hier krijgen hipsters wereldwijd warme gevoelens bij.

De nieuwe lens heet Russar+ en is een update van de 50 jaar oude Zenit Russar MR-2, een optisch juweeltje dat beroemd werd vanwege de vignettering in de randen. De productie zal plaatsvinden bij het Russische Zenit.

De 20 mm Russar+ heeft een lichtsterkte van F5,6 en een behuizing van messing. Dankzij een aangepaste lensbuisconstructie is de Russar+ verenigbaar met L39 en M mount analoge camera’s. Met een serie adapters past hij ook op Micro Four Thirds-, Sony- en Fujifilm-systeemcamera’s. Volgens de Lomographic Society is de lens bij uitstek geschikt voor straat-, architectuur- en landschapfotografie.

Je zult voor deze vintage lens wel diep in de buidel moeten tasten, hij gaat namelijk weg voor €599. De eerste units worden in juli 2014 uitgeleverd. HIER zie je de fotoresultaten van de Russar+.

[lg_folder folder=”Lompgraphy/Russar_Plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

[lg_folder folder=”Lompgraphy/Russar_Plus_Voorbeeldfotos/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. wat een onzinnige prijs, mijn tokina 11-16mm f2.8 maakt een stuk mooiere fotos en kost 500 eu. Een lichtsterkte van f5.8 is nutteloos als je binnen ook nog een beetje fatsoenlijke fotos wilt maken.

  2. Idd, wat een rare prijs. Zelfs 18-55mm kit lens zal het beter doen. Bij 18mm zit ie op f3.5 en de diafragma kan je altijd sluiten als je de scherpte-diepte wilt vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *