Ideaal: Google Maps zoekt parkeerplek voor je in Amsterdam

Parkeren met Google Maps
Parkeren in de binnenstad van Amsterdam: het is een behoorlijke uitdaging. Google gaat je voortaan helpen om sneller een plekje te vinden.

De zoekgigant voegt een indicator toe aan de navigatie-app die aangeeft of er voldoende parkeerruimte te vinden is op je plek van bestemming. Is het erg druk, dan krijg je dat meteen te zien als je de navigatie start. Zo kun je vooraf eventueel al bepalen om ergens anders heen te rijden waar wel voldoende parkeerplaatsen zijn.

De ‘parkeermeter’ was al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt nu naar 25 nieuwe steden, waaronder dus Amsterdam. Google verzamelt hiervoor al een tijdje informatie, bijvoorbeeld via Maps. Daarnaast gebruikt het bedrijf machine learning om op basis van de bestaande informatie beter in te kunnen schatten hoe druk het gaat worden.

Nog geen reacties

  1. Het is echter niet ‘live’ of ‘real-time’ waardoor ik nog twijfel aan de nauwkeurigheid. Maar goed, een beetje hulp en sturing naar een locatie is in Amsterdam zeker geen overbodige luxe als je een parkeerplekje zoekt

  2. Als je perse de stad in wil dan kun je het beste op een P&R parkeren en de laatste 5 minuten met de metro doen, goedkoper parkeren en de metro zit bij het parkeertarief inbegrepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *