Ideaal: Lumos-fietshelm heeft ingebouwde remlichten

Ideaal: Lumos-fietshelm heeft ingebouwde remlichten
Voor fietsers kan het verkeer ’s avonds erg gevaarlijk zijn. Toch zijn er genoeg Kickstarter-projecten die zich inzetten voor de veiligheid van fietsers. De Lumos-helm is daar eentje van.

De helm laat andere weggebruikers namelijk zien wanneer jij afslaat of wanneer je langzamer gaat rijden. De bedenker van de Lumos laat weten dat er natuurlijk al lampjes op de markt zijn om vast te maken aan je helm, maar dat deze vaak vergeten worden. Zijn idee zou beter moeten werken. Je kunt de Lumos bijvoorbeeld verbinden met een richtingaanwijzer op je stuur, zodat je met een druk op de knop kunt laten weten welke kant je op wilt. Verder gaat het remlicht op de helm automatisch aan als je afremt.

Daarnaast beschikt de helm ook over een set LED-lampjes aan de voorkant, die constant aan blijven. Als de lampjes in de helm zijn opgeladen via de micro-USB, gaan deze een week lang mee. De Lumos is te bestellen via Kickstarter en komt in twee maten. Toch zal de helm niet goedkoop zijn. Het blijft namelijk een echte fietshelm, die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. De vroege vogels onder ons kunnen de Lumos helm voor 85 dollar bestellen.

[gv data=”iFnKVA4x3jM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *