Iedere Android-gebruiker kan nu bellen met WhatsApp

WhatsApp-Belfunctie
Bellen met WhatsApp is nu mogelijk voor iedereen met een Android-smartphone.

Een tijdje terug introduceerde WhatsApp een VoIP-functie voor een select aantal gebruikers. Zij konden andere gebruikers bellen, maar voor de meesten was het afwachten totdat de functie naar iedereen werd uitgerold.

Geen update nodig
Die dag is vandaag gekomen, want zonder aankondiging heeft WhatsApp de functie nu voor alle Android-gebruikers opengesteld. Daarvoor hoef je de app niet eens te updaten, zolang je de laatste versie had is de functie nu beschikbaar.

Whatsapp-call

Als je geen wifi-verbinding hebt, bel je dus met de MB’s in je databundel in plaats van je belminuten. Het is nog niet bekend wanneer de belfunctie uitgerold wordt naar iOS-gebruikers, maar volgens WhatsApp zal dat niet al te lang duren. Voorlopig kunnen alleen Android-gebruikers elkaar dus bellen.

10 reacties

  • @raoulkroes: Kan best meevallen. Facetime verbruikt ongeveer 3MB per minuut, en dat is met video (weet niet of dat ook in Whatsapp zit). Facetime audio (dus zonder beeld) is ongeveer een halve MB per minuut. Skype schijnt iets meer te verbruiken.

   • @BeQuietAndDrive: zal tegenwoordig met de 5-10gb bundels (en overal wifi) voor de meeste mensen geen probleem worden denk ik zomaar 🙂
    ben benieuwd naar de kwaliteit, elke vorm van video/wifi bellen is tot nu toe niet helemaal vlekkeloos geworden, wat resulteerd in terugval naar normale telefonie 🙁

    hopelijk heeft hwapp t goed voor elkaar, ga het zeker uitgebreid testen!

 1. Apple heeft standaard Facetime en Facetime Audio, al jaren. Dat werkt goed. Als je meer wilt, installeer je een app, bijv. Viber of Skype. Maar dat geldt voor een Android natuurlijk net zo goed.

  • @BeQuietAndDrive: yes, maar is dat cross-compatible met iets anders dan Apple?
   toch een groot verschil nu. (we kunnen overigens als videobellen sinds VOOR de smartphone, mn gouwe ouwe Motorola kon dat (zover andere mensen een ondersteund toestel hadden / verbinding) 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *