Iedereen kan bij je foto’s door lek in iOS 9

Iedereen kan bij je foto's door lek in iOS 9
Apple heeft een behoorlijk probleem. iPhones met iOS 9 blijken namelijk eenvoudig te kraken, waardoor kwaadwillenden bij je contacten en foto’s kunnen komen.

Dat blijkt uit een video van José Rodriguez, die twee jaar geleden ook al ontdekte dat de vergrendeling van iOS 6 zo lek als een mandje was. De nieuwe bug treft alleen iOS-gebruikers die een viercijferige pincode hebben ingesteld op hun toestel. Het is niet bekend of je ook last hebt van de bug als je een langere pincode hebt ingesteld.

Rodriquez laat in de video zien dat hij deze pincode vier keer verkeerd invoert. De vijfde keer tikt hij drie cijfers in en activeert hij Siri via de homeknop, terwijl hij tegelijkertijd het vierde cijfer intikt. Vervolgens opent de spraakassistent en is het mogelijk om toegang te krijgen tot foto’s en contacten, terwijl je ook berichten kunt versturen.

De oplossing is gelukkig simpel, want Apple is al begonnen met de uitrol van iOS 9.0.1. Hierin zou de kwetsbaarheid verholpen zijn. Wacht dus vooral niet te lang met updaten naar de laatste iOS-versie.

[gv data=”_giVIDKwRr4″][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *