Iedereen kan sniper worden met smart bullets

Hondensniper
Slimme kogels maken van iedereen een getrainde sluipschutter. Zelfs een gemist schot kan hierdoor toch zijn doel nog raken.

De Extreme Accuracy Tested Ordance-technologie (EXACTO) van DARPA volbracht onlangs zijn eerste succesvolle test. Een serie kogels werd afgevuurd, dat dankzij het zogenaamde ‘in-flight guidance-systeem’ onderweg van koers veranderde.

Door deze wendbare munitie kunnen externe factoren en onverwachte situaties tot op het laatste moment gecorrigeerd worden. Windkracht, zwaartekracht en een bewegend doelwit zijn hierdoor niet langer een probleem. Onderstaande video laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

smart-kogel

Wereldwijd zijn militairen al langer aan het oefenen met dit soort high tech schietijzers. Zo kunnen snipers hun doel raken zonder te kijken, en worden de windkracht en de zwaartekracht automatisch verrekend voordat je de trekker overhaalt. Combineer dit met een 3D-printer en iedereen kan ineens een volwaardige sluipschutter worden. Wij houden het voorlopig even bij de USB-sniper.

[gv data=”vX8Z2MDYX3g”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *