Iedereen wil Netflix

netflix bingewatchen
In tegenstelling tot wat analisten voorspeelden, is Netflix het laatste kwartaal weer fors gegroeid.

In totaal zijn er nu 86,7 miljoen mensen over de hele wereld die een abonnement op Netflix hebben. In het laatste kwartaal kwamen er 3,6 miljoen nieuwe abonnees bij. Ook verdiende het bedrijf van Reed Hastings fors meer geld. Voor het eerst kwam de omzet  boven de 2 miljard dollar uit. Netflix gaf wel meer uit aan onder meer eigen producties.

Vooral buiten de Verenigde Staten groeide het aantal gebruikers met 3,2 miljoen tegenover de verwachte 2 miljoen veel sneller dan gedacht. Eerder dit jaar bleef de klantengroei nog achter bij verwachtingen. Volgens Netflix kwam dat door een prijsverhoging.

Netflix verhoogde in de afgelopen periode de maandelijkse abonnementsprijs voor veel mensen die al langdurig abonnee zijn. De gemiddelde abonnee betaalt nu zo’n 10 procent meer. Dat zorgt voor nieuwe inkomsten, die volgens Netflix weer zullen worden geïnvesteerd in het produceren van nieuwe series en films. Voor het vierde kwartaal verwacht Netflix 3,75 miljoen nieuwe gebruikers, waarvan 1,45 miljoen in eigen land.

De grootste kracht van Netflix is natuurlijk de data die het bedrijf heeft van alle abonnees. Zo weet Netflix precies vanaf welke aflevering je verslaafd raakt aan een serie.

Zoals bekend zet Netflix steeds meer in op eigen content. Dat heeft twee effecten. De goede films verdwijnen van de dienst. Tegelijkertijd krijg je ook steengoede comedy van Chris Rock te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *