Iemand interesse in een iPad Pro met stylus?

Iemand interesse in een iPad Pro met stylus?
“Who wants a stylus?” vroeg Steve Jobs zich in 2007 nog af. Wel, mogelijk dat iPad Pro-gebruikers dat willen.

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo -die een betrouwbaar trackrecord heeft op het gebied van geruchten- is het goed mogelijk dat Apple staks een stylus introduceert. Het aanwijsapparaatje dat door Steve Jobs altijd verafschuwd en bekritiseerd werd.

Kuo baseert zich op geruchten rond de iPad Pro en leveranciers. Een nieuwe variant van Apple’s tablet met een 12,9-inch scherm, gericht op zakelijke gebruikers. Optioneel zouden gebruikers daar een stylus bij kunnen bestellen. Kuo:

“We don’t think all users will need a stylus initially. Coupled with its unfavorable cost structure, high selling prices may turn consumers off if the 12.9-inch iPad is always bundled with it. We therefore expect the stylus to be an optional accessory before sufficient user feedback is received.”

Een patentafbeelding van een stylus. Ligt sinds 2010 bij Apple in de la.

Vanwege de hoge prijs zou Apple de stylus en de iPad Pro in eerste instantie niet samen verkopen, in tegenstelling tot wat Samsung doet met de Note-serie. De stylus zou via een lightning-poort zijn op te laden en in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt moeten verschijnen.

Kuo denkt dat Apple in het eerste jaar 2 tot 2,5 miljoen exemplaren kan wegzetten. In een later stadium zou de stylus ook een accelerometer moeten krijgen, om in ‘3d’ te kunnen tekenen.

Nog geen reacties

  1. En dan presenteren ze het als “the next big thing”. Sure. Mooi voor samsung dat ze gewoon licentiekosten aan Wacom betalen zodat ze de batterijloze en relatief goedkope wacom techniek kunnen gebruiken. Niets opladen, gewoon druk gevoelig en in het geval van de nieuwere intuos tablets kan de pen ook de kanteling herkennen zodat kalligrafie mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *