Iglo weer van Airbnb verwijderd; ’te weinig ruimte’

Iglo Airbnb

Lolbroek/geniale sjacheraar Patrick M. Horton plaatste gisteren deze zelfgebouwde iglo op Airbnb. Helaas heeft de site andere ideeën over wat geschikte methoden zijn om geld te verdienen.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Amerikaanse oostkust momenteel wordt geteisterd door/getrakteerd op een flinke laag wit poeder in de straten.

Nee, ik heb het over iets anders: sneeuw.

Nu is de V.S. het land van de vrije markt, de American Dream, en bikkelharde concurrentie. New York is misschien wel de meest extreme versie: als je het daar kan maken, dan kun je het overal maken, zo zingt Frank Sinatra in zijn beroemde chanson. En dus zou New York, New York niet zijn als er niet ten minste één gehaaide New Yorker was die geld rook terwijl anderen alleen maar wat opbrengst-loos zaten aan te klooien. Natuurlijk, skiën in de straten ziet er dolletjes uit. Maar uiteindelijk heeft niemand er iets aan. Mensen hebben gezinnen te onderhouden en geen tijd voor Spielerei. Welkom in de echte wereld.

Voor slechts $200 per nacht kon je slapen in Patrick’s zelfgebouwde iglo. Nu zijn hotels en appartementen in NY schreeuwend duur, helemaal in het hippe Brooklyn. Maar is 200 dollar, voor wat in essentie niet veel meer is dan een laagje bevroren water in koepelvorm, zelfs daar niet wat extreem? Blijkbaar niet. Want volgens Horton hadden al drie mensen hem na het bekijken van zijn creatie benaderd voor een nachtje iglo, voordat hij door Airbnb van de site werd gehaald. Feilloos gevoel voor vraag en aanbod, die Patrick M. Horton.

Helaas voor Horton bracht zijn ondernemerszin hem niet tot de Forbes-lijst. De directie van Airbnb heeft namelijk een wat… provincialere opvatting over het vergaren van pecunia. Vreemd genoeg was het niet eens het exorbitante bedrag waar de site over viel. De reden die werd opgegeven voor de verwijdering? ‘occupancy standards’. Oftewel: het minimaal als acceptabel geachte oppervlak om een enkele persoon te huisvesten. Te weinig ruimte dus in de iglo! Of Horton van plan is zijn iglo’s aan te bieden via andere sites is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *