‘Ik kreeg een US Army drone thuis geleverd’

Auteur: , 4 Reacties

Door een fout van UPS kreeg een Reddit gebruiker een drone thuisgestuurd met een waarde van 350.000 dollar.

Oops, dat mag toch wel gezegd worden. De gebruiker op Reddit, Seventy_Seven, verwachte eigenlijk een bankdruk apparaat. In plaats van dat kreeg hij een Puma AE Drone thuisgestuurd. Deze was eigenlijk bestemd voor de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) die hem gebruikt om milieu rampen in kaart te brengen.

Op de documentatie die bij de Drone zat stond netjes een telefoonnummer en adres vermeld van NOAA. UPS heeft alleen het pakket volledig verkeerd geadresseerd waardoor deze dus bij ‘Seventy_Seven’ terechtkwam. Na een telefoontje met UPS werd er gezegd dat het pakket wel degelijk juist was bezorgd. Pas toen er op Reddit melding over werd gemaakt en andere techblogs er melding van maakte werd er contact gezocht met NOAA.

Daar werd dan ook bevestigd dat er onderdelen van een Drone die zij hadden verstuurd zoek was. UPS heeft zelf ook gereageerd en zegt dat het met 17 miljoen bezorgde pakketjes per dag het wel eens fout kan gaan. Maar dat het met een dergelijk pakketje fout is gegaan is wel extra zuur.

NOAA heeft zelf ook contact gezocht met de eerlijke ‘vinder’ en is van plan hem persoonlijk te bedanken. Maar zoals ‘Seventy_Seven’ zelf zegt “Not sure if that’s code for send FBI agents to my door, but I’ll post when that happens”, heeft hij toch netjes zijn adres doorgegeven. De Drone is inmiddels weer ingeleverd bij UPS die hem nu hopelijk wel op het juiste adres zal afleveren.4 reacties

Eerlijk is eerlijk, ik had hem zelf gehouden.
@towi1989: Zoveel kan je er niet mee. Het is geen volledig apparaat. Verkopen kan je het ook niet echt. Het zijn apparaten die niet zo makkelijk particulier verkrijgbaar zijn. Reken maar dat zodra zoiets op Ebay ofzo verschijnt er een bezoekje aan de verkoper wordt gebracht en dan ben je en je spullen kwijt en je krijg waarschijnlijk een boete of erger. Ik denk dat ik zelf wel even gebeld had maar ik zou niet zo stom zijn om het op internet te zetten.
@robert110: Zelfs dan zou ik ‘m aan het plafond hangen als decoratie.
– Sergant!
– “yes, general”
– Get this 350.000 dollar hi-tech experimental war equipment to the frontline ASAP!
– “yes, general”

*UPS sticker erop plakt*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).