IKEA ruilt gigantische winkels in voor app

Auteur: , 2 Reacties
Lekker thuis winkelen

Die klassieke IKEA-ervaring gaat veranderen.

Iedereen is waarschijnlijk wel eens in de eindeloze gangen van een IKEA-warenhuis geweest, maar straks kun je de RIKTIG ÖGLA, DOMBÅS, PYSSLINGAR en STENKLÖVER gewoon vanuit je luie stoel bekijken, passen en bestellen door middel van de vernieuwde app.

IKEA is al een tijdje bezig om hun strategie een beetje aan te passen, niet op z’n minst door het aanbieden van slimme keukens, deze Bluetooth speaker en door een app uit te brengen waarmee je alle meubelstukken met gekke namen (door middel van augmented reality) kunt zien in je eigen huis. Tot dusver moest je daarentegen toch altijd nog je wandelschoenen aantrekken, je noodpakketje inpakken en je seinpistool laden.

Dat hoeft binnenkort niet meer, zo vertelt digital chief Barbara Martin Coppola tegenover Reuters: “Het is een volledig nieuwe ervaring. De app is gecombineerd met de winkelervaring en de online ervaring.” Met andere woorden, gebruikers kunnen het gehele aanbod van IKEA straks thuis bekijken, virtueel passen en meten in de woonkamer om het vervolgens online te bestellen met de app.

Deze vernieuwde strategie past bij IKEA’s recentelijke beleid, dat meer inzet op kleine pop-up winkels in plaats van de gigantische warenhuizen. Gecombineerd met de app kan de winkelketen dus plaatselijk een klein aanbod (fysiek) tonen aan klanten, terwijl men nog altijd toegang heeft tot de volledige catalogus, veilig vanuit je eigen ‘vardagsrum’ (woonkamer).

De vernieuwde app zal in eerste instantie in Nederland en Frankrijk worden uitgerold, waarna andere grote markten ook zullen worden verrijkt met de nieuwe IKEA-ervaring. Of je de app nog zelf in elkaar moet zetten en waar dat ene verdomde schroefje nou is gebleven, is nog niet bekend.

Lees ook: Nieuw: IKEA-slaapchallenge gaat viral

Update 30-05-2019 (17:14): Correcte link van originele bron toegevoegd2 reacties

Ik moest een paar keer gniffelen om de klassieke IKEA grapjes.
@lolindir: Goed om te horen :D Ik kon het niet laten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).