Zo werken de slimme rolgordijnen van Ikea

Ikea-slim-rolgordijn-Kadrilj-FyrturGezinsuitbreiding voor Björn en Benny met Fyrtur en Kadrilj.

Ikea maakte vandaag bekend dat zij haar Ikea-familie heeft uitgebreid met twee zgn. slimme rolgordijnen. Het slimme rolgordijn Fyrtuyr (hierna) is verduisterend en Kadrilj (onderaan) is lichtdoorlatend. Je kunt de rolgordijnen uiteraard met de afstandsbediening openen en sluiten, maar ze zijn niet voor niets ‘slim’. Daarom kun je ze ook lekker lui vanaf de bank sluiten via de TRÅDFRI app of een van de spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant of Siri van Apple.
Ikea-slim-rolgordijn-Fyrtur

Overigens zijn slimme rolgordijnen niet het eerste ‘slimme’ product van Ikea. Zo kun je de TRÅDFRI app bijvoorbeeld ook gebruiken om slimme verlichting mee te bedienen. In die markt concurreert zij onder meer met Philips. Daarnaast is Ikea een samenwerking aangegaan met de grote Chinese telecom-gigant, Xiaomi. Te verwachten is dan ook dat Ikea nog veel meer ‘slimme’ producten zal gaan lanceren en ontwikkelen.

De Fyrtur en Kadrilj zijn in 2019 verkrijgbaar, naar verwachting vanaf € 119,- voor de lichtdoorlatende variant en € 149,- voor de verduisterende variant. De vanaf-prijs is vermeld omdat zij leverbaar zullen zijn in verschillende formaten.
Ikea-slim-rolgordijn-Kadrilj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *