Illegale doorverkoop Samsung gebogen scherm-techniek?

Auteur: , Geen reacties
Boem

Negen betrokkenen zijn aangeklaagd en moeten voor de rechter komen.

In Zuid-Korea is een grote zaak aan de gang, waar negen mensen aangeklaagd worden voor het illegaal doorverkopen van de gebogen OLED scherm-techniek van Samsung. Het gaat om de CEO en medewerkers van het Chinese bedrijf Toptec Co Ltd, een leverancier van de schermen.

De groep zou naar verluidt 13,8 miljoen dollar hebben gekregen voor het doorverkopen van de technologie. Toptec Co Ltd kon dit doen, omdat ze geheime documenten in handen hadden van Samsung Display. Het bedrijf verkoopt schermpanelen voor smartphones. De Chinezen ontkennen iets fout te hebben gedaan en zeggen niets af te weten van een doorverkoop van geheime gegevens naar een andere partij. In een statement laat Toptec weten volledig mee te zullen werken met het onderzoek.

Samsung gebruikt de gebogen techniek onder meer voor de huidige Galaxy-toptoestellen zoals de Galaxy S9 en de toekomstige Galaxy S10. Volgens de aanklagers heeft Samsung zes jaar, 38 engineers en 134 miljoen dollar nodig gehad om de technologie succesvol te kunnen ontwikkelen. De zaak moet nog voorkomen bij de rechter. Welke straf de negen verdachten boven het hoofd hangen is op dit moment niet bekend. (via Reuters)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).