Illegale uploader moet 10.000 euro aan BREIN betalen

Auteur: , 3 Reacties
Illegale uploader moet 10.000 euro aan BREIN betalen

Illegale content uploaden is een dure hobby tegenwoordig.

Het downloaden van illegale content is niet meer wat het geweest is. Illegaal uploaden is nog riskanter. Ben je de sjaak en kunnen de autoriteiten achterhalen wat je gedeeld hebt, dan kun je heftige consequenties verwachten.

Een uploader op Spotnet is tegen de lamp gelopen. Stichting BREIN heeft de uploader in de kraag gevat. Via Spotnet deelde hij content voor usenet. Het ging hier onder meer om de meest recente albums van Ed Sheeran, Justin Timberlake en Bløf.

De uploader werd gepakt omdat de usenet provider zijn gegevens doorspeelde naar BREIN op verzoek van de stichting. Als de usenet providers niet deed kregen ze een aanklacht aan de broek. Het was dus hem of zij. De uploader heeft een schikking getroffen met BREIN voor 10.000 euro. Op Spotnet deelde de uploader een statement om andere te waarschuwen:

“Zoals wellicht was opgevallen ben ik al een tijdje niet meer actief aan het uploaden. Dit komt omdat Stichting BREIN uiteindelijk mijn gegevens heeft achterhaald en ik ben aangesproken op mijn handelen als uploader van auteursrechtelijk beschermde muziekcontent op usenet. Ik heb met BREIN een schikking getroffen. Een onderdeel van deze schikking bestaat uit de betaling van een aanzienlijk geldbedrag van 10.000 euro. Ik stop bij deze dus pertinent met uploaden en raad andere uploaders aan goed na te denken over of ze nog door willen gaan. Bij BREIN zitten ze ook niet stil en ze zijn bereid om de nodige stappen te nemen om je gegevens te achterhalen.”3 reacties

Als ze bij Brein nu dan ook gelijk dat geld doorgeven aan Blof; dan verdubbelt de omzet voor dat album gelijk!
Maar nee, dat gaat natuurlijk in de kas van Brein, omdat ze eerst natuurlijk het absurde salaris van deze lobby-manslut moeten betalen.
@gregorius: Waarschijnllijk was het “deliver this message and save €10k”
Waarom richt er niemand een stichting op om verkeersonveiligheid tegen te gaan…. lijkt me een super goed verdienmodel, lekker makkelijk mensen bekeuren enkel door wat foto’s te sturen omdat ze 5 of 10km te hard reden. Al die lastige dingen zou ik niet doen hoor, controle op drankrijden, onnodig links rijden, appen achter het stuur is allemaal zo bewerkelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).