Imgur lanceert officiële app. Daar gaat je productiviteit

ERMAGHERD. ERMEGER ERP VER ERNDRERD
De in 2009 opgerichte plaatjeshost, gemaakt door een student annex Redittor, is uitgegroeid tot een van de meest populaire en tegelijkertijd simpele uploaddiensten van het internet. Hoog tijd voor een officiële app, want die was er nog niet.

Voor Imgur, waar volgens de cijfers van eind vorig jaar 24 miljoen plaatjes per maand werden geüpload, was nog geen officiële Android of iOS-app verkrijgbaar. Er waren wel andere partijen die applicaties bouwden om de meest populaire Imgur-afbeeldingen, memes en GIF’jes te bekijken, en de bijbehorende comments te lezen. Nu kan dit voor Android-gebruikers middels de in-house gebouwde app, die – net als Imgur – gratis is. Voor Apple-gebruikers is het nog even wachten op de app. Hoewel de intentie was om ze gelijktijdig te introduceren, zijn er nog wat problemen met goedkeuring. Immers, Apple is puriteins streng.

De 1.0-versie van de app laat je zelf foto’s uploaden en maakt de zee aan epische Imgur-content toegankelijk. De populairste afbeeldingen zijn daarnaast te rangschikken op maand, jaar of aller tijden. Ook het plaatsen van comments en het geven van down- of upvotes is mogelijk. Verder is er door diverse subreddits te bladeren. Logisch, aangezien de meest toffe content op Reddit wordt geplaatst en dit vervolgens wordt verzameld in een gallery op Imgur.

Leestipje voor de Imgur-fans: een interview met oprichter Alan Schaaf op AllthingsD. De app downloaden voor Android kan HIER.

Imgur lanceert officiële app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *