Immersis: Virtual Reality voor je tv zonder een bril

Auteur: , 1 Reactie
Immersis

Gamen op een grote tv is fijn, maar wat nou als je die grote muur achter je scherm ook kon benutten?

De Oculus Rift is het lievelingetje op het gebied van Virtual Reality-brillen, maar als er een paar vrienden over de vloer komen, heb je er weinig aan. Gezellig met elkaar een spelletje spelen op de bank is er immers niet bij als je maar één bril tot je beschikking hebt.

Immersis-Camera

Fish-eye
Voor een sociale virtual reality-ervaring kun je beter voor de Immersis gaan, een camera die je achter je televisie plaatst. Middels de fish-eye lens van de Immersis projecteert hij het beeld van je scherm tot maximaal 180 graden op de muren om je heen, zodat het beeld dat je op je tv hebt ineens wordt uitgebreid naar de rest van de kamer.

Met nog dertig dagen te gaan is Immersis hard op weg om het Kickstarterdoel van 100.000 dollar te halen. Voor een donatie van minimaal 1200 dollar krijg je jouw eigen exemplaar thuisgestuurd in oktober 2015. Mocht de techniek echt zo goed werken als in onderstaande demonstratievideo, dan wordt een game- of filmavondje met je vrienden ineens een stuk spectaculairder.1 reactie

Dus… je hebt een pc nodig die naast je primaire scherm ook nog eens een 4k projector aan kan sturen, verder heb je ook nog spellen nodig die het ding daadwerkelijk ondersteunen. En dan willen ze ook nog eens 4K over een DVI poort sturen wat dus betekend dat je niet boven de 30Hz komt…. voor 1200 euro. Nee echt een strak plan…. gaan ze vast bergen van verkopen… not.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).