In 2013 zijn meer tablets met Android dan iOS verkocht

Auteur: , 3 Reacties
Tablets Android iOS marktaandeel

Vorig jaar zijn er voor het eerst meer tablets verkocht die draaien op Android dan op iOS. Het marktaandeel van Android-tablet groeide van 45,8% naar 61,9% terwijl het marktaandeel van iOS flink zakte. Moet Apple zit nu zorgen gaan maken?

Ondanks dat het marktaandeel van de iPad zakte van 52,8% naar 36,0% zullen ze zich in Cupertino nog niet heel veel zorgen maken. Apple verkocht vorig jaar ongeveer 9 miljoen extra iPad’s ten opzicht van 2012, dus de groei is er nog lang niet uit.

Tablet verkopen 2013 per OS

Ook was de opmars van Android vooral te danken aan goedkope low-end tablets met kleine(re) schermen. In dat deel van de markt is Apple niet aanwezig en dat willen ze waarschijnlijk ook helemaal niet.

Wereldwijd werden vorig jaar 68% meer tablets verkocht dan in 2012 en de verwachting is dat er in 2013 wederom meer tablets verkocht zullen worden. Al zal de groei waarschijnlijk wel iets afvlakken. De meeste mensen hebben immers al een tablet in huis. (via: gartner.com)

Tablet verkopen 2013 per merk3 reacties

Op zich wel logisch aangezien er in totaal maar 3 tabletmodellen zijn die draaien op iOS, die overigens slechts variaties zijn van elkaar. Android draait op tal van merken, formaten en uitvoeringen.
Logisch, je hebt Android tablets die veel waar voor je geld bieden. Apple producten zijn echter overpriced.
daar heeft het niets mee te maken , zoals het artikel vermeld draaien alle goedkopere tablet die je bij aldi kan kopen ook op android
ios draait enkel op Apple dus is het niet meer dan normaal dat Android meer verkoopt
Van een premium merk verkoop je eenmaal minder , zelfde bij de auto’s

Als je de totale kwaliteit bekijkt kunnen de anderen nog veel leren van Apple

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).