‘In 2016 krijgen Apple producten OLED-schermen’

Auteur: , 11 Reacties
iPhone 6

Volgens Kevin Wang, chef bij het Chinese IHS Technology, stapt Apple volgend jaar over op OLED-techniek.

In een bericht verteld Wang over zijn verwachtingen van Apple producten in 2016 en komt het woord OLED weer op tafel. Dit gerucht is al vaker genoemd en daarmee is het geen gekke analyse dat Apple overstag gaat. Vele Android-telefoons maken al gebruik van deze techniek maar volgens Wang gaat Apple niet dezelfde techniek gebruiken als bijvoorbeeld Samsung doet voor zijn producten. Wang vertelde niet specifiek over welke producten OLED-technologie krijgen. Apple’s Watch beschikt over een OLED-scherm die gemaakt is in samenwerking met LG. Grote kans dus dat LG bezig is met het ontwikkelen van schermen voor de iPhones en iPads die in 2016 op de planning staan.

We zullen moeten afwachten of de verwachtingen van de Chinese IHS directeur kloppen. Vooralsnog is het geen gek idee dat Apple met zijn mobiele line up overgaat op OLED-technologie.11 reacties

Welkom Apple in het jaar 2011 …. Toen hadden we al OLED op Samsung toestellen ..
@turbobrick: De S6 heeft echt een mooi panel. Eigenlijk was het voor de S5 nog prut, te veel harde onechte kleuren.
@Donstil: Kwestie van de instellingen aanpassen, stond standaard op Dynamic wat idd wat overdreven was maar de meeste mensen vinden dat schijnbaar mooi.
De huidige (amo)led schermen van samsung zijn onder direct zonlicht minder leesbaar dan de huidige schermen van Apple. Apple zal geen achteruitgang willen, dus zal een displayproducent daar een oplossing voor hebben gevonden(en Samsung zelf zit natuurlijk ook niet stil).

Maar nu denk ik te veel na, want idd Samsung is beter want de cijfertjes zijn beter in de specsheets…Specs zijn niet alles, het gaat uiteindelijk altijd om de gebruikerservaring. Altijd.

Waarom heeft de EU ook alweer 2000watt stofzuigers verboden? Ook iets met specsheet prestaties vs echte wereld.
@giss: Heeft niks met specs te maken … Samsung ligt al tijden aan top als het om schermen gaat en de betere reviews online vermelden dat ook gewoon. Is gewoon een feit !

Net zoals Samsung op kop loopt qua camera, ook diverse malen bewezen.
@turbobrick: Mooi die feitjes, maar feit blijft dat een Apple veel fijner werkt en in de praktijk nergens voor onder doet.
@bofkont: Oh, dat is schijnbaar jouw ervaring en dat is prima alhoewel het heel erg subjectief is …

Ik kom met FEITEN, zaken die vast staan en gewoon op te zoeken zijn.

Maar ga jij maar anno 2015 nog steeds met de hand iedere openstaande taak stuk voor stuk weg vegen, heel fijn ! Ook je Kaart app (ipv Google maps) werkt echt geweldig …
Je begrijpt het wel, zo lust ik er nog wel 10.
@turbobrick: het weg vegen van openstaande apps werkt heel erg handig juist . Feit is ook en dat kun je ook gewoon opzoeken dat de iPhone met mindere specs niets onder doet voor een S6 of dergelijke.
@bofkont: Nee dat werkt niet handig want na een dag spelen in IOS heb je er 20 op de achtergrond, dan mag je ze allemaal stuk voor stuk wegvegen … Waarom in 2015 (!!) niet net als in Android ook de keuze hebben om ALLES in 1x weg te doen ?

Waarom als de accu leeg is moet je eerst minuten (bij ipod soms wel tot een kwartier !) aan de lader hangen eer je uberhaupt wat kan ermee kan doen ?

Waarom in 2015 kan je nog steeds niet de fabrieks app icons (die onzin die de meesten niet gebruiken) niet gewoon deleten, worden dan altijd maar nutteloos samen in 1 map gedrukt of op een andere pagina geplaatst.

En zo kan ik wel doorgaan. Ik heb al jaren IOS ervaring (en OSX) dus ook ik praat uit de praktijk.

Vwb de Iphone 6 met mindere specs: Jazeker, doet het prima ook met de mindere specs maar je merkt het past in vergelijkende tests en dan zie je dat de camera achter blijft, dat je accu niet bijster lang mee gaat en vooral het geheel niet echt vernieuwend meer is.
IOS is IOS en dat oogt nu al jaren zo, werkt goed hoor maar weinig vernieuwing.
Het grotere scherm (wat volgens de meeste Apple fans maar onhandig was weet je nog..) is natuurlijk een hele verademing en daar is men dan voorlopig weer zoet mee.

Resume, Er is niks mis met Apple/IOS maar men doet altijd spannend over zaken (nu OLED) die vaak al jaren bij andere merken te vinden waren. Het wegvegen van een taak was overigens ook een Android procedure, net als je notifications en je pull down scroll menu. Maar goed, over en weer neemt men goede toepassingen over, ansich niks mis mee.

Wat je nu wel merkt (en ik merk dat ook) is dat IOS de laatste tijd gewoon achter blijft bij Android en dat er nauwelijks geluisterd wordt naar de gebruiker. IOS9 is niet veel anders.
@bofkont: Voor de duidelijkheid, ik heb zelf ook een Macbook Air een Ipad3, diverse Ipods gehad (en nog steeds) dus ik weet wel een beetje hoe de vork in de steel zit.
Niet alles is geweldig, echt niet.

Ben dus ook gewoon in staat om OS’en naast elkaar te leggen en de verschillen (gemakken) echt goed te zien en te vergelijken.
Voor tablets vind ik de Ipad absoluut the way to go, zonder twijfwel. Op mobiel gebied kan ik VEEL meer met Android, en dan met name de vrijheid qua keuze, bestanden delen en het aan de computer koppelen zonder Itunes geneuzel.
@turbobrick: het is vrij simpel , iets wat goed is moet je goed laten, Android is voor de meeste mensen te ingewikkeld kwa settings, ja heb thuis ook meerdere Android devices, tab 2 samsung , minix media box .
Red me er wel mee hoor , maar als je dan weer een Apple in handen direct een feest van herkenning en gebruiksgemak , zelfs als met een mercedes , stap in een nieuwe of een 15 jaar oude, werkt vrijwel hetzelfde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).