Zo los je problemen met de Windows 10 update op

Windows 10 crash
De eerste update voor Windows 10 was vorige week een feit. Die loste een aantal problemen op, en veroorzaakte een reeks anderen – voornamelijk crashes.

Eerder legden we uit hoe je je privacy kunt beschermen in Windows 10. Vandaag besteden we aandacht aan de crashes die bij sommige gebruikers optreden na het installeren van de eerste update, die luistert naar de naam ‘KB3081424’.

Stap 1: In het zoekveld van Cortana typ je ‘regedit’, vervolgens druk je op enter.
Zo open je het register van je computer.

Stap 2: In het linkerpaneel van het registreer ga je naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList.

Stap 3: <Klik op ‘Profilelist’, ga naar het menu ‘Bestand’, klik op exporteren, kies de plaats en naam waarmee het bestand opgeslagen moet worden.
Zo maak je een backup.

Onder ‘Profileslist’ zie je een reeks SID’s staan: deze corresponderen met gebruikersprofielen van je PC. De eerste SID’s zijn kort en komen hoogstwaarschijnlijk overeen met s-1-5-18, 19 of 20. Hierna staan er enkele langere SID’s: dit zijn de gebruikers die je zelf hebt aangemaakt.

Stap 4: Verwijder overbodige SID’s

Kijk in het rechterpaneel bij ‘ProfileImagePath’ met welke gebruikersnaam het SID overeenkomt.Zie je een ‘ProfileImagePath’ staan die niet lijkt te kloppen of van een gebruiker is die niet meer bestaat, dan moet je hem verwijderen. Klik met je rechtermuisknop op dit SID en klik op verwijderen.

Stap 5: Herstart je computer.

En bekijk het resultaat. Is er iets misgegaan? Ga dan naar het opgeslagen bestand in het register. Dubbelklik erop om het register te herstellen.

9 reacties

  1. Gisteren ook een upgrade geprobeerd, maar naar een tijdje de wazige foutmelding met code C1900101-30017 gekregen. Vervolgens werd Windows 8 weer terug gezet.

    Gelukkig ging dat laatste wel weer goed.

    Heb al even zitten zoeken en het zou met een driver te maken kunnen hebben.
    Zou wel handig zijn geweest als de heer Gates me dat zouden vertellen bij het installeren.

  2. Windows 10 draaide perfect op mijn pc! Alleen kon hij ieder wifi netwerk vinden behalve mijn eigen… Ook na een verste installatie bleef dat probleem. Alle andere apparaten hadden er geen last van dus gewoon weer terug naar 8.1

  3. Bij mij werkte windows 10 ook, maar gamen was wel heel bagger. Ik speel starcraft 2 op ultra met 50 a 60 fps op windows 7, maar met windows 10 draaide het regelmatig op 10 fps of lager op low setting.

    Dus ondanks dat windows 10 op veel punten mijn voorkeur heeft, blijft windows 7 toch wel ideaal voor mij op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *