In Amerika is de discussie rond netneutraliteit weer hot

In Amerika is de discussie rond netneutraliteit weer hot
Dat komt door een plan van het FCC waarin ze een voorstel doen om gebruik te gaan maken van zogenaamde ‘fast lanes‘.

De Federal Communications Commission (FCC) wil met het plan ervoor zorgen dat internetproviders bepaalde diensten sneller doorgeven zolang de bedrijven daar extra voor betalen. Dit zou dus inhouden dat een bedrijf als YouTube meer moet betalen voor een snelle doorgifte van zijn videodienst.

Op 15 mei zal het FCC hier een besluit over nemen. Maar ruim 150 grote techbedrijven laten het er niet bij zitten. Zij hebben een open brief geschreven aan de FCC waarin ze pleiten voor een open en vrij internet. De brief is ondertekend door bedrijven zoals Microsoft, Twitter, Tumblr en Google.

In de brief schrijven de techreuzen dat het juist de taak van de FCC is om de netneutraliteit te waarborgen in plaats van in te perken. “De regels van de commissie zou ervoor moeten zorgen dat gebruikers en internetbedrijven beschermd worden, zowel op vaste- en mobiele platformen, tegen blokkeren, discriminatie en betaald prioriteren.”

Er gaan al stemmen op binnen het FCC om de het besluit te vertragen. Zo heeft Mignon Clyburn, een FCC commissaris, in een blogpost een pleidooi gehouden voor een vrij en open internet. Of dit uiteindelijk tot afstel zal leiden moet nog blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *