In deze telefoon van ZTE kun je zelf onderdelen upgraden

In deze telefoon van ZTE kun je zelf onderdelen upgraden
Zelf meer geheugen, een betere camera of een snellere processor in je telefoon proppen in plaats van een nieuw model te hoeven kopen. Dit idee groeit aan populariteit sinds het LEGO-achtige telefoonidee van Phonebloks en Project Ara van Motorola. Op de CES in Vegas zijn het echter de Chinezen van ZTE die de spotlights pakken met dit idee.

In de Eco-Mobius van ZTE, een telefoon met een doorzichtige kunststof behuizing, zijn essentiële onderdelen als kleine, platte blokjes op een frame geklikt. Het idee erachter is dat je na verloop van tijd zelf de camera, accu, scherm, processor en het werkgeheugen kan vervangen.

Voorlopig is de Eco-Mobius een concepttelefoon. Tegen The Verge vertelde het bedrijf dat ze nog geen plannen hebben om de modulaire telefoon ook daadwerkelijk op de markt te brengen. Immers, telefoonbouwers stromen over van de goede bedoelingen om de afvalberg met e-waste te verminderen met dit soort projecten, maar het gaat nog wel even duren voordat er een écht modulaire telefoon op de markt komt.

Nog geen reacties

  1. Ik kan er goed inkomen dat voor de producenten het veel winstegevender is om een nieuw model uit te brengen dan nieuwe aparte onderdelen te lanceren. Maar ik hoop dat dit doorbreekt en de toekomst wordt. Het is al zo lang mogelijk bij computers, waarom niet bij smartphones, tablets, zelfs televisies enzovoort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *