In dit dorp mag je ’s nachts geen Pokémon vangen

Pokemon
De gemeente is het zat.

In Nederland hebben we Kijkduin, in België hebben ze Fort Lillo. Dit dorpje ligt op een halfuurtje rijden van Antwerpen en er wonen slechts enkele tientallen mensen. Het was een rustig en stil plekje in België totdat Pokémon Go uitkwam in juli. In ons lijstje over 5 plaatsen waar men gek wordt van Pokémon Go-spelers hebben we de gemeente ook opgenomen.

In het dorp zijn vele Pokémon te vinden en dus wordt Fort Lillo overspoelt met spelers. De horeca heeft er geen problemen mee, maar het gemeentebestuur wil de rust weer terug. Daarom is er nog niet zo lang geleden een Pokémon Go-verbod ingesteld. Tussen 10:00 uur ’s avonds en 7:00 ’s ochtends is het verboden om te jagen op Pokémon in het dorp. Het gaat om de straten Scheldelaan, Vestingstraat, Tolhuisstrat, Stroomstraat, Kazerneplein en Omwentelingsstraat in de regio Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

De gemeente heeft een groot blauw bord geplaatst en daar is nu een foto van opgedoken. Op het bord staat dat bij een overtreding van de regel de gemeente administratieve sancties mag uitdelen aan een overtreder.

De maatregel is tijdelijk ingesteld tot en met 31 december 2016. Vermoedelijk verwacht de gemeente dat de hype tegen die tijd wel voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *