In dit enorme pand woont Apple designbaas Jony Ive

Auteur: , 4 Reacties

Sir Jonatahn Ive is dit jaar 15 jaar verbonden aan Apple. Onder de vleugels van Steve Jobs klom hij op tot chef industrieel design, en overziet sinds enige tijd ook het uiterlijk van de softwaretak. Werk dat Ive niet alleen veel aanzien, maar ook een klein fortuin opleverde. Maar waar woont een van 's werelds meest gelauwerde designers eigenlijk?

8,5 badkamers

Twee jaar geleden legde Jony Ive 17 miljoen dollar op tafel voor een authentieke villa aan de goudkust van San Francisco. Het pand van vijf verdiepingen is ontworpen door Willis Polk & Co en werd in 1927 opgeleverd. Het is uitgerust met 6 slaapkamers en 8,5 badkamers. Eén van de slaapkamers heeft een kathedraalplafond. Verder staan er zes vuurhaarden in de tuin en kijkt Ive met zijn familie uit over de San Francisco Bay. Lang niet slecht.

We hebben een set foto’s van zijn tamelijk grote woning in een gallery gezet. Mind you; deze zijn geschoten vóór Ive zijn intrek nam. We vermoeden dat het design tegenwoordig iets minder geriatrisch aandoet.4 reacties

Zoveel geld, zo weinig smaak.

Gelukkig valt over smaak niet twisten. :)
@Laue: Never mind. Laatste alinea niet gelezen.
@Laue: in het artikel staat dat deze foto’s gemaakt zijn voor het intreden van Ive. Misschien heeft Jony Ive het interieur wel compleet veranderd!
Is dat Alcatraz daar op dat eiland?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).