In dit Europese land zijn smartphones op school verboden

In dit Europese land zijn smartphones op school verboden
Appen met je vrienden? Vergeet het maar.

In Frankrijk is een nieuwe strenge maatregel doorgevoerd. Leerlingen mogen geen gebruik maken van smartphones op basisscholen en middelbare scholen. Zowel onder de les als tijdens de pauzes is het verbod actief. De regel werd aangekondigd door Jean-Michel Blanquer, de Franse minister van onderwijs.

Het is niet verboden om een smartphone mee te nemen naar school. Zo kun je in noodsituaties toch contact leggen. Ook kan het zo zijn dat een smartphone nodig is tijdens een les. Dit is enkel toegestaan als de docent dit aangeeft

Het verbod is wat ouderwets te noemen. De regel is immers moeilijk te handhaven en leraren hebben al genoeg aan het hoofd gedurende een les. Een smartphone-verbod tijdens de les en in de pauzes was een campagne belofte van president Macron. De nieuwe maatregel gaat per september 2018 in. (via Le Monde)

2 reacties

  1. Ben zelf scholier, snap de maatregel wel, ben het er niet mee eens. In de les verbieden gaat nog maar in de pauze moet je hem gewoon kunnen gebruiken.

    Ook is “als het echt nodig is mag je hem gebruiken” bs van de bovenste plank. Bij ons op school hebben ze ook een smartphonemaatregel, maar de docent mag zelf bepalen tot in hoeverre hij/zij deze regel doorvoert. Oftewel: de meeste docenten gedogen het grotendeels.

    We veranderen naar een smartphonemaatschappij, en daar moet je maar aan aanpassen in plaats van een poging doen tot grootschalig verbod. Want dat loopt gewoon in de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *