In dit opblaasbare planetarium zit je tussen de sterren

Osmo
Deze opblaasbare cocon ziet er op een afstandje niet zo bijzonder uit, maar zodra je naar binnen kruipt, begeef je je ineens middenin de kosmos.

Tijdens de jaarlijkse Light Night in Londen presenteren kunstenaars hun creaties die allemaal met licht te maken hebben (vandaar de naam). Osmo is het werk van Loop.Ph en is een 9 meter hoge, opblaasbare cocon gemaakt van het materiaal dat ook gebruikt wordt in isolerende dekens en ruimteschepen.

Lasers
Door de rits op de voorkant te openen, krijg je toegang tot het kunstwerk, waar je vervolgens op je gemakje in kunt gaan zitten. Van de buitenwereld zie je niets meer, ineens begeef je je tussen de sterren, die door lasers op de binnenkant van de Osmo geprojecteerd worden.

Osmo

De kunstenaars gebruikten de sterrenkaart van de website Inthesky.org om een zo geloofwaardig mogelijk beeld te creëren. Omdat de Osmo een vlakke ondergrond heeft klopt het natuurlijk niet helemaal, maar zoals de makers het zelf omschrijven is het eerder een ‘beginners guide’ om de cosmos te begrijpen.

Het ziet er in ieder geval erg indrukwekkend uit, zoals je kunt zien in deze video.

Osmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *