In dit stadje is het illegaal om Bitcoins te minen

In dit stadje is het illegaal om Bitcoins te minen
Inwoners en de gemeente zijn er klaar mee.

In de Amerikaanse stad Plattsburgh, New York is het verboden om cryptocurrency te minen. De stad heeft het verbod ingesteld nadat werd opgemerkt dat mensen naar de stad kwam om te minen. De energieprijs in Plattsburgh is qua prijs ongeveer een vijfde in vergelijking met andere Amerikaanse steden. Een walhalla voor miners, die zo tegen een lage energieprijs munten als Bitcoin kunnen minen.

Plattsburgh koopt zijn energie van de energiecentrale nabij de Niagara watervallen. Omdat er meer stroom werd gebruikt, moest de gemeente meer energie aanschaffen. Die hoge prijs zou worden doorgespeeld naar de inwoners van de stad, die ten onrechte meebetalen aan miners die profiteren van de lage energieprijs.

Volgens de burgermeester gebruikt alleen al een professionele miner ongeveer 10 procent van de totale beschikbaarheid aan energie. Daarnaast verwacht hij dat andere steden zullen volgen met de plannen van Plattsburgh. De maatregel is de komende 18 maanden van kracht. Daarna zal gekeken worden hoe verder te gaan. (via BBC)

Nog geen reacties

  1. Raar verhaal. Handige ondernemers maken optimaal -en legaal- gebruik van een situatie van vraag en aanbod en de overheid reageert hierop door dit te verbieden. Ik dacht altijd dat de freedom of enterprise zo’n beetje heilig was in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *