Fury: tank is de held van WW2, en Brad Pitt

Auteur: , 1 Reactie
Fury

Natuurlijk speelt Brad Pitt een hoofdrol in de nieuwe blockbuster Fury, maar de tanks zijn de echte helden.

Vanaf nu draait Fury in de Nederlandse bioscopen, en fans van ouderwetse tanks mogen deze big budget film niet missen. Dat zagen we al toen de Landmacht afgelopen week speciaal haar deuren opende voor de Nederlandse première. Een bijzondere gebeurtenis, omdat de Landmacht nog nooit een film op het kazerneterrein in première heeft laten gaan.

Liefde voor de tank
In Fury vertolkt Brad Pitt de rol van Wardaddy, de commandant van een Sherman tank-crew gedurende de laatste aanvallen van de geallieerden op Nazi Duitsland. Zijn bemanning heelhuids thuiskrijgen is voor hem het belangrijkste, maar zoals dat wel vaker het geval is, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. David Ayer nam de regie voor zijn rekening, wat hij eerder deed bij films als Training Day en End of Watch.

Tijdens de opnames leerde Pitt een belangrijke les over het leven van deze tanksoldaten, zo vertelt hij in een interview met Radiotimes:

“Een tank is een kleine, intieme plek. Men at, sliep en vocht in deze metalen doos. Het was hun thuis.”

De film krijgt overigens wel kritische recensies, vooral over de diepgang en voorspelbaarheid. Fans van tanks en/of films gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog kunnen deze echter niet missen, dus die weten wat ze dit weekend kunnen gaan doen.1 reactie

Eigenlijk compleet inferieur aan de Tiger’s, zeker aan de Tiger II. De Kv’s 1 en Is’en van Rusland waren ook veel zwaarder gepantserd. Ondanks dat toch een knappe en machtige tank.

World of Tanks :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).