In je eentje praten in de auto is vanaf nu heel normaal

Auteur: , 1 Reactie
Android

En nee, het gaat niet direct over bellen.

Android Auto is tegenwoordig verkrijgbaar voor iedereen en vanaf heden hoef je ook niet meer te klooien met de smartphone in de auto. Het systeem van Google heeft namelijk ondersteuning gekregen van een spraakassistent. Zeg “OK Google” gevolgd door een commando en de telefoon doet het voor je. Zo kun jij je ogen op de weg houden en komt de verkeersveiligheid ook niet in het geding.

Of je nu een route wil instellen via Google Maps, afvraagt of het gaat regenen of je wil gewoon iemand bellen: het kan straks allemaal zonder je handen van het stuur te halen. Google is langzaam begonnen met het uitrollen van de nieuwe functie, merkte Reddit-gebruiker neo5468 op.

Het kan dus zijn dat jij al aan de slag kan met de nieuwe feature, maar je vader/broer/zus/vriendin nog niet. Google maakte eerder dit jaar tijdens de I/O conferentie bekend dat spraakondersteuning inderdaad naar Android Auto zou komen. Het systeem voor in de auto is via de officiele weg niet beschikbaar in Nederland, maar kan wel gewoon gedownload en geïnstalleerd worden als APK buiten de Play Store.1 reactie

Google auto werkt zeer fijn. Inmiddels kan ik zelfs kentekens bevragen via stem (bijna helemaal handsfree):
https://youtu.be/86PntIJAnII

Zie ook http://blog.kenteken.tv/2016/11/16/stemgestuurd-kentekens-bevragen-google-auto-2-0/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).