In Nederland heeft bijna 50% van de huishoudens een tablet

In Nederland heeft bijna 50% van de huishoudens een tablet
Is er na de televisie ooit een apparaat geweest dat zo snel zó massaal werd geadopteerd als de tablet? Waarschijnlijk niet, en als we het CBS mogen geloven ligt er minstens één in 45 procent van alle huishoudens met internet.

78 procent heeft een laptop

Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft vrijgegeven over huishoudens in Nederland met internettoegang. Hieruit blijkt dat de desktop voorgoed verdrongen is door de laptop als meest gebruikte apparaat om te internetten. Tegenwoordig bezit 78 procent van de huishoudens een laptop en 69 procent een desktop, vijf jaar geleden was dat nog respectievelijk 62 en 83 procent. Zeven op de tien huishoudens gebruiken ook een smartphone voor internettoegang, tweeënhalf keer zo veel als in 2009.

In Nederland heeft bijna de helft van de huishhoudens een tablet

Dit jaar is in die berekeningen voor het eerst het tabletgebruik meegenomen (welkom in 2013, CBS), hierboven op de kaart te zien. Het is inmiddels het op drie na meestgebruikte apparaat in huis. Het tabletverdeling over het type huishouden zie je in het staafdiagrammetje beneden, waarin te zien is dat het laagste aandeel tabletgebruikers (23 procent) te vinden is bij internettende eenpersoonshuishoudens van 45 jaar of ouder.

In Nederland heeft bijna de helft van de huishhoudens een tablet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *