In Terneuzen kun je ambtenaren stalken via WhatsApp

In Terneuzen kun je ambtenaren stalken via WhatsApp
Terneuzen, het dorp dat regelmatig wordt weggezet als de Silicon Valley van Zeeland, heeft een WhatsApp-primeur. De gemeente gaat namelijk vragen van inwoners via de berichtendienst beantwoorden.

De gemeente zal de smartphone-app minimaal een half jaar inzetten om t kijken of het een goed communicatiemiddel is om met de burger in contact te komen. Voor zover bekend is Terneuzen de eerste gemeente in Nederland die WhatsApp op deze manier inzet als algemeen informatiekanaal voor haar inwoners.

Techneuzen Terneuzen verwacht dat WhatsApp voordelen biedt ten opzichte van de telefonische afhandeling van vragen, zoals het delen van linkjes met info.

06-5115 0592

Het nummer dat de gemeente voor WhatsApp heeft ingesteld is 06-5115 0592. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen. De gemeente probeert zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur de WhatsApp-berichten te beantwoorden. Het blijft echter een ambtenarendienst, dus de WhatsApp-berichten worden alleen van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 tot 16.30 uur beantwoord.

De gemeente zegt geen privacy-gevoelige informatie via WhatsApp versturen.

WhatsApp blijkt steeds vaker een handige tool voor overheidsdiensten. Eerder zagen we al dat politie-agenten in Ede grote groepsgesprekken optuigden om samen met burgers de boel in de gaten te houden en de inbraakgolf tot stoppen te dwingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *