In Turkije worden vanaf nu tweets gecensureerd

In Turkije worden vanaf nu tweets gecensureerd
Door een overeenkomst tussen Twitter en Turkije wordt het weer mogelijk om tweets te versturen. Maar de Turkse telecom authoriteit krijgt de mogelijkheid om tweets te censureren.

Lütfi Elvan, de Turkse minister van Communicatie heeft in een schriftelijke verklaring laten weten dat het “kwaadaardige content” gaat censureren. Dit gebeurt door middel van ‘pixelation’ waarbij delen van een tweet onleesbaar worden gemaakt.

De blokkade werd ingesteld toen er via Twitter werd gelinkt naar belastende gesprekken tussen Erdogan en zijn familie. Volgens Lütfi Elvan heeft Twitter al 200 stukken verwijderd. Daarnaast heeft Twitter een document opgesteld waardoor het voor de Turkse autoriteit makkelijker wordt om een klacht in te dienen.

Youtube wordt nog steeds geblokkeerd ondanks een uitspraak van de rechter begin deze maand. Of Turkije ook in gesprek is met Youtube om bepaalde video’s te kunnen censureren is niet bekend.

Eén reactie

  1. Ik snap niet waarom dit zo belangrijk nieuws is. Dergelijke maatregelen zijn sinds lange tijd al mogelijk in landen als Amerika, Engeland en meer. Het was niet van toepassing in Turkije wat nu ook het geval is. Veel nieuws waarde heeft het volgens mij niet tenzij je zegt dat je tegen sensurering van sociale media bent in het geheel. Wat ik kan begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *