Inderdaad: problemen voor de Motorola Razr [video]

Ook hier zijn het beeldscherm en scharnieren de zwakke plekken.

Toen Motorola bij de presentatie bekend maakte dat de levering van de toestellen vertraging had en er bovendien een wel erg opvallend filmpje met veiligheidsinstructies opdook vermoedden wij al dat er wel eens sprake kon zijn van schermproblemen. De situatie deed namelijk erg denken aan het begin van de tumultueuze entree van de Samsung Galaxy Fold.

Inmiddels zijn we weer even verder en hebben we de ontwikkelingen in de gaten gehouden. Er blijken wel degelijk problemen te zijn met de Motorola Razr. Ook hier zijn het beeldscherm en de scharnieren het probleem.

Krakende scharnieren maken Motorola-personeel angstig

Het eerste probleem betreft de scharnieren. Deze blijken bij testgebruik in de winkel al flink te kraken. Daarbij ziet het hele scharniermechaniek er goedkoop en kwetsbaar uit. Met name het kraken baart zorgen. Die zorgen leven niet alleen bij degene die het onderstaande filmpje maakte. Volgens de bekende insider Max Weinbach was zelfs het winkelpersoneel door de geluiden bang om het toestel te gebruiken. Overigens is het geen eenmalig toeval dat het scharnier zo kraakt. De geluiden worden bevestigd door gebruikers, die al na een dag een hoorspel kunnen spelen met de scharnieren van hun aangeschafte Motorola Razr.

Ook het scherm van de Motorola Razr blijkt angstaanjagend zwak

Als je de krakende Motorola Razr open en dicht doet wil je natuurlijk genieten van een goed en groot vouwbaar scherm. Dat lijkt op zich te kunnen. Hier is het echter de schijn die bedriegt. CNet gebruikte namelijk dezelfde testopstelling als die zij bij de uiteindelijke Samsung Galaxy Fold gebruikten om te testen hoe vaak je het scherm kunt open- en dichtvouwen voordat het breekt. In onderstaand filmpje zie je dat na 27.000 keer het doek valt.

Dit lijkt veel, maar wanneer je beseft dat een gemiddelde gebruiker het toestel zo’n 80 tot 150 keer per dag open- en dichtvouwt blijkt dat het toestel maar een half jaar tot een jaar meegaat. Ga je voor een goedkope reparatie of kies je toch een ander toestel voor jouw geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *