Indrukwekkende techniek verandert smartphone in tablet

Zeggen we de tablet vaarwel met z'n allen?
Komt het einde van de tablet in zicht? Als het aan de makers van de Nanoport ligt wel.

Hun technologie zou ons smartphone-gebruik wel eens drastisch kunnen veranderen. Nanoport zorgt er namelijk voor dat je afzonderlijke telefoons aan elkaar kunt koppelen via slimme magneten. Hierdoor ontstaat er dus een groot scherm en kan je voortaan je tablet thuis laten. Volgens fabrikant Nano Magnetics kan je maximaal drie devices aan elkaar linken, zodat gebruikers optimaal kunnen genieten van een widescreen.

En nee, we hebben het hier niet over een concept. Nanoport wordt namelijk volgende maand gedemonstreerd tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Volgens de makers zorgt de technologie er niet alleen voor dat je telefoons aan elkaar kan koppelen, maar zouden ook speakers en externe camera’s zouden aan elkaar gelinkt kunnen worden. Daarnaast zou je ook data en stroom kunnen delen tussen de verschillende apparaten.

Of Nanoport ook echt van de grond komt is nog maar de vraag. Je zou dus in het bezit moeten zijn van meerdere telefoons en die ook nog eens de hele dag met je mee moeten dragen. Niet heel handig. Voorlopig zeggen we onze tablet in ieder geval nog geen vaarwel.

[gv data=”agD5QrACAAA”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *