Infinity War verpulvert nog een box office record

Auteur: , 1 Reactie
De Guardians zijn slechts een deel van het superheldenextravaganza

Het superhelden-ensemble is niet te stoppen.

Iedereen wist van tevoren al dat de gigantische Marvel-machine op volle toeren zou draaien met Avengers: Infinity War. Deze mash-up van talloze superhelden was dan ook de samenkomst van zo veel aparte franchises, dat zowel Marvel-fans als filmliefhebbers het zouden moeten checken. Wat blijk? Infinity War is nog populairder dan de Star Wars-reboot uit 2015.

Er zijn maar rond de 30 films ooit die een miljard dollar wisten op te halen tijdens hun bioscoop run. Infinity War verpulvert daarentegen een record dat reeds gehouden werd door de Star Wars-sequel The Force Awakens. Infinity War had slechts 11 dagen nodig om bij het magische nummer te komen, aldus Deadline. Dat terwijl de Star Wars-film er in 2015 ‘maar liefst’ 12 dagen over deed.

Nog indrukwekkender is het feit dat Infinity War nog niet uit is op de gigantische Chinese markt. Wanneer de film daar – op 11 mei – uit komt, zullen de opbrengsten nog aanzienlijk omhoog schieten. Eerder werd al bekend dat de film over Thanos’ aanval op de mensheid in het openingsweekend The Force Awakens voorbij sprong.

Meer lezen over Marvel? In dit artikel vind je alle geplande Marvel-films voor de komende 5 jaar, waaronder het tweede deel van Infinity War. Check hier het (spoilervrije) reviewoverzicht van Infinity War. Tot slot beschrijf ik in deze column waarom zelfs perfect is voor mensen die Marvel-films doorgaans haten.

Foto @Marvel Studios/Disney1 reactie

Gisteren in IMAX 3D bekeken, samen met de kids. Met een lengte van bijna 3 uur een hele zit (zeker zonder pauze, WTF Pathé?), maar zeker absoluut de moeite waard.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).